- en tävling för dig som gillar utmaningar

Sveriges vackraste och definitivt Sveriges tuffaste maraton avgörs till sommaren i Bydalsfjällen.  Anmäl dig här

Det finns två olika bansträckningar att välja mellan. Den långa extremt tuffa banan mäter 50 km och innebär en total stigning på 2900 höjdmeter, den lite snällare halvmaran ger 22 km med total stigning på 1100 höjdmeter. Fjällmaratonleden är öppen hela sommaren och hösten för den som vill gå eller springa delar av, eller hela leden.

Bansträckning

Bansträckningen börjar i Bydalen, går vi västfjället till Mårdsundsbodarna och tillbaka över Västfjället. Därefter upp över Drommen och ner för en spektakulär passage genom Dromskåran efterföljt av löpning längs kanten av densamma. Till sist inleds den avslutande rundan bort till Falkfångarfjället och åter över Drömmens topp innan den välförtjänta målgången i Höglekardalens Semesterby.

Att tävla

50 kilomerers löpning i fjällterräng med 2900 höjdmeters skillnad längs banan är inte en vanlig tävling. Räkna med att vara ute mellan 5 och 10 timmar. Banan löper på ett publikvänligt sätt där, förutom start och mål, publiken kan se löparna vid flertalet tillfällen. Banan är extremt krävande och bjuder på varierad terräng och tekniska partier. Fjällmaraton Bydalsfjällen är ett upplevelselopp som riktar sig till olika sorts deltagare, från motionärer som har målet att ta sig runt till elitlöparen som vill ta sig an en riktig utmaning.