Skidåkning

I Gräftåvallen finns de perfekta nybörjarbackarna för alla åldrar

oavsett om man åker skidor eller snowboard.

Högt beläget och med en storslagen utsikt gör åkningen till en härlig upplevelse.
Variera din skidåkning med en tur i de fina preparerade längdspåren med varierande längder på slingorna. För de mindre som vill pröva på och utveckla sin teknik finns en rolig skidlek på Storgräftåns fäbodvall.
För mera utmaning och svängrum i utförsåkningen ligger nästa skidområde i Bydalsfjällen endast 20 minuter bilväg bort.

 

Nu kan du enkelt köpa ditt liftkort online och slipper köa i liftkortskassan! Klicka här och du får utförlig information hur du går till väga. Keycard för Gräftåvallen är klar inom kort.

På Fjällgården kan du hyra längdutrustning med vallningsfria längdskidor. Enkla att åka på för den som föredrar klassisk stil.
Finns för både barn och vuxen.

Vid liften hittar du Gräftåvallens skidshop.
Här kan du hyra det senast inom alpinutrustning eller köpa om du känner för det. Det finns bland annat slalomutrustning för både medel och avancerad åkning. Randonèe, twintips, snowboard, turåkning, snöskor, fjällpulka, hundpulka samt vanliga pulkor och kälkar.
Ja det är bara att välja och vraka!

Fjällgården 0643-52012
Skidshopen 0643-52010 / 070-3780438

Nybörjare i pisten eller ringrostig sen förra säsongen– Ja då är Bydalsfjällens skidskola något för dig. I Gräftåvallen kan du boka privatlektioner. För mer information och bokning ring 0643-320 27 eller mejla skidskola@bydalsfjallen.se

 

skidklubbens logga

Gräftåvallens spårsystem omfattar totalt 45 km preparerade längdspår.

På Storgräftåns fäbodvall finns ett barnspår, ca 800 m, där föräldrar och barn kan träna tillsammans i skidleken.

Spårstatusen finns uppdaterad på hemsidan www.skidspar.se Gå vidare till Bergs kommun.
Spåren prepareras så snart snösituationen kräver åtgärd. Det är Gräftåvallens skidklubb som sköter längdspåren. Med hjälp av medlemsavgifter,(ersätter spåravgift) sponsring av turistnäring i Gräftåvallen/Bydalsfjällen och med många timmars idéellt arbete av elsdjälar i skidklubben kan vi erbjuda otroligt fina spår.
 Stöd klubben genom att lösa ett medlemskap. Endast 150 kr per årför enskild medlem eller 300 kr för hela familjen. Medlemskap löser ni enkelt på Fjällgården. Alternativt lämna gärna en frivillig spåravgift till klubben. Alla bidrag går till klubbens arbete för att höja kvalitén i längdspåren. En frivillig spåravgift eller sponsring till klubbens nya pistmaskin Swishar ni enkelt och snabbt på nr 123 269 9825